Росія перестала продавати Індії добрива зі знижками

Джерело:  Цензор.НЕТ
удобрения

Російські компанії припинили пропонувати в Індії за зниженими цінами такі добрива, як фосфат діамонію (DAP), через скорочення глобальних поставок після того, як минулого року вони стали найбільшими постачальниками в країну.

Як пише Reuters, такий крок російських компаній щодо пропозиції добрив за ринковими цінами може збільшити імпортні витрати Індії та тягар субсидій на тлі зростання світових цін, оскільки головний експортер, Китай, намагається скоротити продажі за кордон.

“Знижок немає”, – сказав високопоставлений представник промисловості в Нью-Делі, який брав участь у переговорах із закордонними постачальниками.

“Російські компанії пропонують добрива за ринковими цінами”, – додав чиновник, відмовившись назвати своє ім’я.

Імпорт добрив в Індію з Росії зріс на 246%, до рекордних 4,35 млн метричних тонн у 2022/2023 фінансовому році, який закінчився 31 березня, оскільки постачальники надали знижки до світових ринкових цін на DAP, сечовину та NPK добрива.

Російські компанії пропонували DAP зі знижками до $80 (за тонну). Однак зараз вони не пропонують знижки навіть у $5“, – сказав інший представник індійської компанії.

Поточна ціна російського DAP становить приблизно $570 за тонну на основі вартості та фрахту (CFR) для індійських покупців, що є тією ж ціною, що пропонується іншим азіатським покупцям, сказав представник російської промисловості.

У липні глобальні постачальники пропонували сечовину приблизно по $300 за тонну на основі CFR, але зараз пропонують $400 за тонну, сказав він. Він додав, що ціни DAP у липні становили близько $440 за тонну. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!