росія офіційно проінформувала Туреччину, Україну та ООН про заперечення проти продовження зернової угоди

Джерело:  УкрАгроКонсалт
Россия

Росія сьогодні офіційно повідомила Туреччину та Україну, секретаріат ООН про заперечення проти продовження зернової угоди, заявила РИА Новости Захарова.

Найближчим часом буде опублікована заява МЗС РФ з детальними роз’ясненнями російської позиції щодо “зернової угоди”, додала Марія Захарова.

Як повідомило ТАСС джерело в ООН у Стамбулі, Організація вже отримала повідомлення Москви про призупинення зернової угоди.

Також ТАСС із посиланням на посла Росії в Білорусі Бориса Гризлова повідомляє, що посольство РФ у Білорусі вранці 17 липня передало українській стороні ноту з викладом позиції Москви щодо зернової угоди.

“У переданій Києву ноті Москва заперечує продовження зернової угоди, її виконання має бути припинено з 18 липня”, – йдеться у повідомленні.

Призупинення участі Росії в зерновій угоді – правильне рішення вважають в російських аграрних об’єднаннях, це підтримає ціни на російську пшеницю, розповів глава Російського зернового союзу. Олійний союз Росії також повен оптимізму: чекає нормалізації світових цін на соняшникову олію.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!