Росія готує крадіжку українських підприємств на окупованій території

Джерело:  Цензор.НЕТ
Россия

Російський уряд створив спеціальну комісію для передачі підприємств на окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей новим власникам.

Спеціальну комісію очолив російський віцепрем’єр Марат Хуснуллін, його заступником став міністр будівництва та ЖКГ Ірек Файзуллін, пишуть російські видання “Вєдомості” та Forbes із посиланням на джерела близькі до уряду РФ та місцевих депутатів.

Джерело, близьке до уряду, уточнило, що комісія діє у закритому режимі.

Свою зацікавленість у отриманні контролю над українськими підприємствами на окупованій території підтвердив виконавчий директор держкорпорації “Ростєх” Олег Євтушенко.

За даними першого заступника голови комітету Держдуми РФ з безпеки Андрія Лугового, Росія вже встановила зовнішнє управління над Маріупольським металургійним комбінатом імені Ілліча (належить Рінату Ахметову), обговорюється передача залізорудного комбінату в Бердянську, який постачав сировину ММК імені Ілліча та “Азовсталі”.

Видання зауважує, що металургійними, хімічними та видобувними підприємствами на окупованих раніше територіях Донецької та Луганської областей України керує створена російськими кураторами організація “Південний гірничо-металургійний комплекс”. За даними на її сайті, вона контролює Єнакіївський металургійний завод, Макіївський металургійний завод, коксохімічний завод “Макіївкокс”, Ясинівський коксо-хімічний завод, Комсомольське рудоуправління, Стаханівський феросплавний завод, Алчевський металургійний комбінат.

Нагадаємо, 5 жовтня президент РФ Владімір Путін своїм указом доручив передати окуповану Запорізьку АЕС у федеральну власність РФ. Для цього у Росії вже створили компанію “Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС”. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!