Рівненщина засіяла 60% ярового клину

сев

Станом на 02 травня  всіма категоріями господарств  Рівненської  області  посіяно 250 тис. га ярих культур, що становить 60 відсотків до прогнозованих площ.

В тому числі завершено на 67 тис. га посів ранніх ярих зернових та зернобобових культур. Всі сільськогосподарські підприємства сіють кукурудзу на зерно. Вже посіяно 35 тис. га, що становить 32 відсотки до прогнозу.

Активно ведеться посів технічних культур. Посіяно 15,1 тис. га цукрового буряка, що становить 97 відсотків до прогнозу, 36 тис. га соняшника, що становить 90 відсотків до прогнозу, 14,3 тис. га сої, що становить 23 відсотки до прогнозу. Сільські трудівники проводять посадку картоплі та сіють овочеві культури. Аграріями проводиться  комплекс агротехнічних заходів сезонних польових робіт з догляду за посівами, внесення мінеральних добрив, підживлення озимих культур.

Товариством з обмеженою відповідальністю «Монсанто Україна»   для весняного посіву дрібним сільськогосподарським товаровиробникам виділено безкоштовно насіння кукурудзи для проведення весняного посіву в кількості 2,5 тисяч посівних одиниць, яким зможуть засіяти 2,5 тисяч гектарів площ. Насіння гібридів DKC379 80M СХ ZZ19 та DKC3623 80M NW ZZ19 належить до середньоранньої групи стиглості (ФАО 250 та ФАО 290) завезено та передано сільськогосподарським товаровиробникам   згідно поданих попередніх замовлень.

За ініціативою фірми «Агріко» розпочато безоплатну передачу аграріям садивного матеріалу картоплі нових та перспективних сортів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!