Risoil Ukraine планує збільшувати відправлення зерна у контейнерах

Джерело:  Порти України
Risoil

Компанія Risoil Ukraine, трейдингова компанія групи Risoil, планує розвивати контейнерні відправлення зернових та олійних культур в рамках розширення збуту української агропродукції на світових ринках. Про це «Портам України» повідомив директор Risoil Ukraine Дмитро Мінов.

Історія постачань компанією агропродукції у контейнерах не нова. Risoil від самого початку своєї торговельної діяльності реалізує контейнерну програму, щоб вийти на ринки кінцевого споживача Південно-Східної Азії, Африки та Близького Сходу, і постачати нішеві зернові та олійні культури напряму клієнтам у дальньому зарубіжжі», — зазначив Дмитро Мінов.

У різні роки Risoil входила до числа найбільших контейнерних постачальників сочевиці, гірчиці, ріпаку в контейнерах та інших нішевих культур. Протягом попередніх років компанія напрацювала низку напрямків, зокрема традиційно відправляє різноманітні агрокультури у контейнерах до Індії, Китаю, Філіппін, Таїланду, Бангладеш, Непалу та інших країн.

Більша частина контейнеризованої агропродукції доправляється безпосередньо кінцевим споживачам, проте здійснюються також продажі трейдинговим компаніям з метою управління ризиками, зокрема контролю оплати постачань контрагентами.

Сьогодні питання в тому, що кон’юнктура вантажів змінюється: фокус із нішевої продукції та олійних культур змістився на масове зерно та продукти переробки. Відповідно варіюється і географія постачань», — зауважує директор Risoil Ukraine.

Дмитро Мінов відзначив достатньо високий клієнтський попит на постачання агропродукції в контейнерах, проте цей сегмент характеризується дорогою та складною логістикою.

Але це майже диво, як український ринок швидко адаптувався до умов війни і продовжує надавати інструменти для переміщення вантажів», — каже директор Risoil Ukraine. При цьому він зазначив, що пропозиції товарів-субститутів на світовому ринку багато, що відображається у низьких цінах на них сьогодні. «Зараз це важкий ринок, який потребує експертизи, а не просто грошей, щоб у ньому ефективно функціонувати», — додав Дмитро Мінов.

Risoil Ukraine займається торгівлею зерновими та олійними, а також продуктами їх переробки. Продукція відправляється на азійські, африканські та європейські ринки. Нині компанія продовжує відправляти зернові вантажі, зокрема й зерновим коридором.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!