Ріпакова олія продовжує дешевшати на ринку ЄС

Джерело:  OleoScope
рапсовое масло

Світові котирування на європейському ринку продовжують зберігати низхідний ціновий тренд. Як відзначають аналітики гамбурзької аналітичної агенції OilWorld (Німеччина), до середини травня ціни на ріпакову олію в ЄС опустилися до рівня $900 за тонну, хоча ще двома тижнями раніше вони були вищими за поточне значення на $100 за тонну або на 10%. У лютому ц.р. вартість продукту взагалі оцінювалася в $1160-$1180 за тонну.

«На європейському ринку на майданчику в Роттердамі ціни на ріпакову олію продовжують знижуватися на тлі ослабленого попиту з боку біопаливної промисловості», – вважають фахівці OilWorld (Німеччина).

Вони також впевнені, що тиск на котирування чинить високі обсяги пропозиції олії на європейському ринку, який зараз фактично перегрітий через активне надходження української сировини і, як наслідок, збільшення обсягів переробки олійних.

«Це (тиск) позначилося на надзвичайно високій знижці ($50 за тонну в порівнянні з ціною сирої пальмової олії в Роттердамі), тоді як ще в травні 2022 р. премія на олію становила $490 за тонну. Більше того, при знижці $40 за тонну до аргентинської соєвої олії європейська ріпакова олія має потенціал підвищити частку ринку в основних країнах-імпортерах», – говориться в матеріалах німецького аналітичного агентства.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!