Ріпак контрактується за низькими цінами, фермери не матимуть прибутку

Джерело:  AgroPortal.ua
доллар рапс

У ФГ «Широкоступ» цьогоріч прогнозують отримати кращий урожай ріпаку, ніж минулого року. Але аграрії переживають за ціну, адже нині ріпак контрактують по $300/т, що дуже мало для виробників. Про це AgroPortal.ua розповів керівник господарства Олександр Широкоступ.

Для підприємства ріпак є важливою культурою, адже економіка на ньому завжди була добра, до того ж це перші гроші для аграрія.

Гарантовану реалізацію господарство також має на цукровий буряк, співпрацюють із Шамраївським цукровим заводом. Під нього виділили 207 га, посіяли гібриди французької селекції. З осені внесли на цю площу 11 тис. т органіки, безводного аміаку в діючій речовині 110 кг, під культивацію внесли аміачну селітру. Врожайність минулого року була понад 840 ц/га за цукристості 17%. Цьогоріч сподіваються зібрати не менше.

Окремої уваги заслуговує гречка, яку в попередні роки господарство сіяло небагато, в межах 10-15 га, здебільшого для бджіл.

«Зараз все по-іншому — на гречку є попит і хороша ціна. Минулорічний врожай вдалося продати по 44 тис. грн/т. Урожайність була на рівні 2-2,5 т/га. Тож цього року посіяли 100 га, адже культура цікава не лише з економічного погляду, але й корисна для ґрунту, сівозміни та для бджіл, яких пасічники привозять спочатку на посіви гречки, а потім лишають і на соняшник», — розповідає Олександр Широкоступ.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!