рф наповнює світовий ринок дешевою пшеницею – Reuters

Джерело:  Зерно Он-Лайн
пшениця ціни

росія наповнює світовий ринок дешевою пшеницею, оскільки постачальник № 1 у світі скорочує запаси напередодні очікуваного небувалого врожаю, що знижує інфляцію для імпортерів, але посилює конкуренцію для експортерів.

Ціни на американську та європейську пшеницю впали до найнижчого рівня приблизно за 3,5 роки через потоки зерна з росії, що спонукало Китай скасувати нещодавні закупівлі у Сполучених Штатах.

“У росії все ще є великі запаси, які необхідно продати, щоб звільнити місце для нового врожаю, який, як очікується, буде великим”, – сказав Метт Аммерманн, зі StoneX. У березні буде експортовано від 4,5 до 4,8 млн. тонн пшениці, що буде негативним фактором для світових цін, додав Аммерманн.

Дані Refinitiv показують, що базові експортні ціни на російську пшеницю впали нижче за $200/т ($5,44 за бушель) цього тижня вперше з серпня 2020 р., що стало найнижчою ціною на початку березня з 2017 р.

“Що важливіше, то це те, що станеться з цінами в майбутньому”, – сказав Оле Хоу з IKON Commodities. «Коли ви подивіться на перспективи світового виробництва у другій половині року, пропозиція буде більшою. Урожай у північній півкулі росте дуже добре. Найближчим часом ціни опиняться під ще більшим тиском».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!