Рекордний урожай кукурудзи в Аргентині може перевищити рекордні 60 млн. тонн

Джерело:  IDK
кукурудза

Урожай кукурудзи в Аргентині у 2023/24 році має «дуже добрі шанси» перевищити 60 мільйонів метричних тонн, що є рекордним показником, повідомив Reuters старший аналітик зернової біржі Росаріо, сигналізуючи про подальше потенційне підвищення прогнозу виробництва.

Аргентина, номер 3 у світі експортер кукурудзи спостерігає зростання врожаю через сильні дощі, викликані кліматичним явищем Ель-Ніньйо після того, як останній урожай був підірваний посухою. Поточний офіційний прогноз Росаріо біржі становить 59 мільйонів тонн.

Урожай може стати історичним рекордом, перевищивши 52 мільйони тонн, зареєстрованих у 2020/21 році, що стане стимулом для уряду нового президента Хав’єра Мілея, який перебуває в бойовій готовності, який бореться зі виснаженням державних резервів і високим борговим навантаженням.

“Тиждень за тижнем ми продовжуємо отримувати воду”, – сказав Крістіан Руссо, керівник відділу сільськогосподарських оцінок біржі Росаріо, маючи на увазі хороші дощі, які фермерські регіони Аргентини отримували протягом кількох місяців.

“Аргентина рухається до великого врожаю кукурудзи, а також соєвих бобів”, – сказав Руссо, згадавши іншу основну культуру Аргентини. Минулого тижня біржа підвищила оцінку врожаю сої у 2023/24 році на 2 мільйони тонн, до 52 мільйонів тонн.

Аргентина зазвичай є найбільшим у світі експортером переробленої соєвої олії та шроту, але минулого року поступилася своєю корону сусідньому виробнику Бразилії після того, як її врожай сої скоротився вдвічі через посуху.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!