Радбез ООН 21 липня проведе засідання для обговорення виходу РФ із “зернової угоди”

Джерело:  Цензор.НЕТ
радбез

Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй 21 липня проведе засідання, на якому обговорюватиметься вихід Росії із “зернової угоди” та гуманітарні наслідки цього рішення. Про це повідомила британська місія ООН, передає  The Guardian.

Зазначається, що завтра обговорюватимуть вихід РФ з угоди, яка дозволяла протягом останнього року безпечно експортувати зерно з України через Чорне море.

На порядку денному будуть гуманітарні наслідки цього кроку. Більше жодних подробиць не повідомляють.

Нагадаємо, 17 липня речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що “зернову угоду” фактично зупинено. Того ж дня у МЗС РФ заявили, що Чорноморська ініціатива припиняє функціонування з 18 липня. Росія відкликає гарантії безпеки судноплавства.

За словами Пєскова, РФ “негайно повернеться до “зернової угоди” як тільки домовленості, що її стосуються, буде виконано”.

Повідомлялося також, що зранку 16 липня з порту Одеси вийшло останнє судно з українським збіжжям в рамках зернової угоди.

У Міноборони Росії заявили, що всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, розглядатимуться як “потенційні перевізники вантажів військового призначення”. 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!