Рада ЄС обговорить блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною

Джерело:  Цензор.НЕТ
протест

Рада ЄС на рівні міністрів транспорту у понеділок, 4 грудня, обговорить ситуацію з блокуванням польськими перевізниками пунктів пропуску на кордоні з Україною.

Про це стало відомо радіостанції RMF FM.

Зміни в системі є-Черга, додаткові смуги на переходах для порожніх вантажівок, які повертаються до Європейського Союзу і тема протестів на польсько-українському кордоні – серед пунктів порядку денного засідання транспортної Ради ЄС. Цей пункт буде винесено в кінець засідання, запланованого на наступний понеділок, 4 грудня.

“Питання протесту польських перевізників буде підняте наприкінці зустрічі міністрів транспорту ЄС наступного понеділка”, – сказав дипломат ЄС.

Зазначається, що Польща порушила цю тему в рамках так званих “різних питань”, які можуть бути представлені будь-якою країною наприкінці засідання транспортної ради.

Окрім Польщі, виступити хочуть також Угорщина та Словаччина.

“Ми очікуємо, що делегації цих трьох країн представлять ситуацію та поінформують раду про вплив угоди ЄС з Україною на транспорт”, – зауважив дипломат ЄС.

Якщо до понеділка питання не буде вирішене, не виключено, що виступить і Європейська комісія, яка бере участь у переговорах між перевізниками, польською владою та українською стороною.

Співрозмовник в Єврокомісії підтвердив радіостанції, що повернення дозволів для українських перевізників не може бути, оскільки це було б порушенням законодавства ЄС. Єврокомісія закликає Україну створити додаткові смуги для порожніх вантажівок, які повертаються з України.

Щодо української є-Черги, яку польські перевізники різко критикують за недоліки й хочуть скасувати, речник ЄК повідомив, що влада в Києві “зробила кілька поліпшень у системі”, ці зміни, додав він, повинні розв’язати проблеми протестувальників. 

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!