Rabobank оцінив перспективи світового птахівництва у 2024 році

Джерело:  Meatinfo

Нинішнього року аналітики Rabobank дали помірно позитивний прогноз щодо розвитку світового птахівництва, повідомляють ЗМІ.

За їх розрахунками, зростання цього сектора становитиме від півтора до двох відсотків проти 1,1 минулого року. Експерти очікують, що цьому сприятиме зниження виробничих витрат, яке також зробить більш доступними ціни на курятину та стимулює споживання цього м’яса в більшості країн. Основними макрорегіонами, де найвиразніше спостерігатиметься цей тренд, аналітики назвали Близький Схід, а також Латинську Америку та Південно-Східну Азію. Така сама ситуація торкнеться і кормів для сільськогосподарського птаха, собівартість яких також має знизитися.

Іншою важливою тенденцією у Rabobank назвали відносно повільне збільшення попиту на куряче м’ясо у країнах Євросоюзу, а також США, Китаї, Таїланді та Індонезії. У зв’язку з цим головною метою організації на перший квартал поточного року назвали збалансувати цю ситуацію з зростаючими обсягами глобального виробництва цього товару. Також наголошується, що споживачі м’яса птиці залишаться чутливими до цін на цю продукцію через ослаблення економіки. Однак, очікується, що така ситуація має активізувати діяльність постачальників, які, найімовірніше, почнуть пропонувати клієнтам доступну продукцію через канали, орієнтовані на середній та низький ціновий сегменти. При цьому темпи розвитку торгівлі мають сповільнитись. Однак, незважаючи на це, очікується пожвавлення контактів між усіма учасниками ринку в сегменті курячого м’яса, яке використовуватиметься для подальшої переробки.

Щодо негативного тренду в Rabobank назвали підвищення витрат споживачів у таких державах як США, країни Євросоюзу та Великобританія. Плюсом через це стане поступове відновлення ринку готової птахівничої продукції. При цьому в Rabobank визнали, що подальший негативний вплив на світовий ринок птахівничої продукції матимуть серйозніші проблеми, такі як військово-політичні конфлікти в Україні та Близькому Сході, зростання цін на енергоносії і, звичайно ж, поширення високопатогенного пташиного грипу.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!