Путін обіцяє безкоштовне зерно країнам Африки

зерно

Російський диктатор Володимир Путін обіцяє безкоштовно доставити по 25-50 тисяч тонн зерна у країни Африки.

Про це він заявив на форуму Росія-Африка, інформує російська пропагандистська агенція новин РИА-Новости.

“Росія готова поставити Буркіна-Фасо, Зімбабве, Малі, Сомалі, Еритреї по 25-50 тисяч тонн зерна, забезпечити безкоштовну доставку”, – оголосив Путін.

За його словами, зерно нібито поставлятиметься безоплатно.

Він також додав, що Росія готова замістити українське зерно в Африці, особливо на тлі рекордних урожаїв.

Зазначимо, що раніше Росія активно крала українське зерно, а нині систематично б’є по портовій інфраструктурі та зерносховищах в Україні, аби не допустити експорт зернових із України.

Нагадаємо, 17 липня речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що “зернову угоду” фактично зупинено. Того ж дня у МЗС РФ заявили, що Чорноморська ініціатива припиняє функціонування з 18 липня. Росія відкликає гарантії безпеки судноплавства.

За словами Пєскова, РФ “негайно повернеться до “зернової угоди” як тільки домовленості, що її стосуються, буде виконано”.

У Міноборони Росії заявили, що всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, розглядатимуться як “потенційні перевізники вантажів військового призначення”.

Президент України Володимир Зеленський запропонував Туреччині та ООН продовжити “зернову ініціативу” у тристоронньому форматі. 

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!