Пшениця втрачає оберти після ралі, трейдери стежать за погодою у Чорноморському регіоні

Джерело:  Оilworld
доллар

Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго знизилися в середу, оскільки інвестори фіксували прибуток після недавнього ралі, і залишилися питання про те, чи прогнози дощу в росії зможуть зупинити погіршення перспектив урожаю в найбільшому експортері світу.

“Дощ, згідно з прогнозом, знижує гостроту ринку пшениці”, – сказав Браян Хупс, президент Midwest Market Solutions.

Аналітики знизили оцінку врожаю пшениці в росії цього місяця приблизно на 10 мільйонів тонн через постійну посуху і сильні весняні заморозки. Погодні графіки припускають, що дощ цього тижня може досягти частини півдня росії та України, хоча аналітики, як і раніше, не впевнені, чи призведе волога до значного покращення врожаю.

Найактивніший контракт на пшеницю на торговій біржі Чикаго (CBOT) опустився на 7-1/2 цента до $6,92-3/4, впавши з 10-місячного максимуму, досягнутого під час попередньої сесії.

Ф’ючерси на сою та кукурудзу впали на тлі технічних торгів та звіту Міністерства сільського господарства США у вівторок, що показує швидкий прогрес сівби на Середньому Заході США. Соєві боби знизилися на 15-1/2 цента до 12,14 долара за бушель, кукурудза знизилася на 7-1/4 цента і становила 4,55-1/4 долара за бушель.

Щотижневий звіт Міністерства сільського господарства США щодо врожаю показав, що посів кукурудзи та сої трохи випереджає середні темпи за останні п’ять років: завершеність становить 83% та 68% відповідно. Посів сої було завершено на 68%, що перевищує середню оцінку аналітиків у 66% та середній показник за п’ять років у 63%. Трейдери очікують, що ф’ючерси на соєві боби в США продовжуватимуть зазнавати тиску через рясні поставки з Південної Америки. Липневий соєвий шрот CBOT подешевшав на 7,5 долара та закрився на рівні 369,1 долара за коротку тонну.

Липневі ціни на соєву олію CBOT зросли на 0,36 цента до 45,88 цента за фунт.

Поліпшення посівної погоди в США та хороші звіти про врожай чинять ведмежий тиск на ціни на кукурудзу та сою, тоді як падіння цін на пшеницю чинить тиск на ринок зерна.

«Посівні роботи продовжуються, незважаючи на вологість, яка чинить тиск на ціни», – сказав Лейн Акре, економіст із сировинних товарів у Pro Farmer.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!