Пшениця впала майже до восьмитижневого мінімуму на тлі зростання врожаю у США

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на пшеницю та соєві боби торгової біржі Чикаго різко впали в понеділок, причому пшениця досягла майже двомісячного мінімуму, оскільки тиск з боку фондових продажів перейшов у короткий святковий торговий тиждень, повідомили трейдери. Ф’ючерси на кукурудзу також впали, оскільки трейдери зосередили увагу на погодних умовах у США на початку вегетаційного періоду.

Трейдери стежать за погодою у США, оскільки врожай кукурудзи наближається до ключового періоду розвитку, а збирання озимої пшениці у США набирає обертів. Міністерство сільського господарства США (USDA) планує опублікувати звіт про стан урожаю у США пізніше у понеділок.

За прогнозами, на більшій частині Кукурудзяного поясу США цього тижня випаде хоча б невелика кількість опадів, у деяких регіонах їх випаде до 4 дюймів, сказав Карл Сетцер, аналітик із зерна та партнер Consus Ag, повідомляє Рейтер.

Хоча в долині Огайо, на північному сході та в Середній Атлантиці цього тижня очікується сильна спека, у деяких із цих районів також можуть випасти дощі, оскільки показники спеки перевищать 100 градусів за Фаренгейтом, повідомила Національна метеорологічна служба США.

Це, у свою чергу, обмежило реакцію ринку на потенційне підвищення температури, а також на той факт, що нещодавні дощі пом’якшили стурбованість щодо посухи на більшій частині кукурудзяного поясу США, сказав Сетцер.

“Сьогодні вранці ми взагалі не бачимо нічиєї паніки, тому що ми не перебуваємо на стадії запилення, а врожай кукурудзи в кращому разі лише по коліно”, – сказав Сетцер.

«Але якщо ці умови продовжаться на тиждень чи два довше, ніж очікувалося? Саме тоді ви побачите реакцію ринку», – додав .

Найактивніший контракт на пшеницю торгової палати Чикаго завершив день на рівні $5,92-1/2 за бушель, знизившись на 21-1/4 цента за бушель і протестувавши психологічно важливий рівень $6,00. Раніше під час сесії ціна впала до $5,90-3/4 за бушель, найнижчої ціни з 23 квітня.

Кукурудза знизилася на 6-1/4 цента до $4,43-3/4 за бушель.

Липневі контракти на соєві боби CBOT впали на 22 центи до $11,57-3/4 за бушель.

Липневі торги соєвого шроту CBOT закрилися зниженням на 8,10 доларів до 360,30 доларів за коротку тонну.

Липневі торги соєвої олії CBOT закрилися на 0,05 цента вище, до 43,73 цента за фунт.

Міністерство сільського господарства США повідомило про експортні інспекції соєвих бобів США за останній тиждень на рівні 334 237 метричних тонн, що відповідає торговим очікуванням на рівні від 200 000 до 400 000 тонн.

У найближчі 15 днів у південно-східному та східному кукурудзяному поясі очікується спекотна та суха погода, такі умови посилять побоювання з приводу посухи та стресу для кукурудзи та соєвих бобів.

Але дощова погода, що очікується в Кукурудзяному поясі США, як очікується, обмежить наслідки теплового стресу для молодого врожаю, а час настання аномальної спеки послабив побоювання деяких учасників ринку: ключовий період розвитку посівів сої настане не раніше серпня, кажуть торгові аналітики.

Щомісячний звіт Національної асоціації переробників олійних культур (NOPA) у понеділок перевершив більшість торгових оцінок і показав, що виробництво сої у США у травні відновилося з семимісячного мінімуму попереднього місяця, оскільки переробники переробили більше бобів, ніж за будь-який попередній травень.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!