Пшениця в ЄС подорожчає через обмежені світові пропозиції та дощ у Франції

евро

Ціни на європейську пшеницю завершили тиждень зростанням завдяки обмеженим світовим поставкам, високому експортному попиту та дощам, які затримали посів у Франції, найбільшому виробнику зернових в ЄС.

У п’ятницю ціна грудневої продовольчої пшениці на паризькій біржі Euronext закрилася на 0,5% вище до 233,50 євро (250,59 доларів США) за метричну тонну.

Станом на 30 жовтня французькі фермери засіяли 62% від очікуваної цього року площі м’якої пшениці, порівняно з 54%, про які повідомлялося тижнем раніше, і це менше п’ятирічного середнього показника в 72%, зазначає FranceAgriMer.

Ціни у Франції та Німеччині також підтримувалися сподіваннями на збільшення експорту до Марокко, де дешева пшениця з Росії та інших чорноморських конкурентів домінувала в експортних поставках на Близький Схід.

«Цього тижня ми бачили неодноразові запити від імпортерів у Марокко щодо німецької пшениці, що надихає в умовах дуже жорсткої цінової конкуренції з боку Чорного моря», — сказав один німецький трейдер.

Цього сезону Марокко є основним пунктом призначення для пшениці Європейського Союзу з експортом 1,6 млн тонн до кінця жовтня.

Німецький трейдер сказав, що російська пшениця з вмістом протеїну 12,5% для листопадових поставок із чорноморських портів коштує на понад $20 за тонну fob дешевше, ніж німецька пшениця.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!