Пшениця в ЄС підтримується високим попитом та поганим урожаєм у Франції

Джерело:  Oilworld
евро

Ф’ючерси на європейську пшеницю в середу в основному були стабільними, чому сприяв міжнародний попит, особливо з боку Єгипту та Алжиру, а також побоювання з приводу врожаю у Франції, найбільшому виробнику зернових у Європейському союзі.

Вересневий ф’ючерс на продовольчу пшеницю на Euronext закрився зниженням на 2,5 євро до 215,75 євро за тонну після падіння на ринках США, проте грудневий контракт, що найбільше торгується, був стабільний, а подальші поставки торгувалися з підвищенням.

“Величезний тендер з боку Єгипту та великого покупця Алжиру сьогодні надає підтримку, а Йорданія також знову проводить торги на пшеницю”, – сказав один трейдер.

Державний закупник зерна в Єгипті GASC у вівторок оголосив про проведення масштабного тендеру на імпорт 3,8 млн. тонн пшениці в період з жовтня 2024 року до квітня 2025 року, але з оплатою лише через 270 днів.

«Слід очікувати, що дешеві чорноморські поставки, особливо російські, виграють основний бізнес у Єгипті та Алжирі, але тендери мають позитивний характер, оскільки вони потенційно можуть витягнути більшу частину чорноморської пшениці з експортного ринку, що, можливо, дасть пшениці з ЄС більше шансів у найближчі місяці», – сказав німецький трейдер.

«Чорноморська пшениця наразі більш ніж на 20 доларів за тонну дешевша, ніж на заході ЄС», — додав він.

Російська пшениця з 11,5% протеїну для постачання до Чорного моря у серпні/вересні в середу коштувала близько $210-$211 за тонну FOB. Трейдери кажуть, що українська пшениця з 11,5% була ще дешевшою на рівні $215-$218 за тонну FOB, при цьому великі обсяги експортувалися з українських морських портів, оскільки росія продовжує утримуватися від атак на судна із зерном.

Збір урожаю в Німеччині знову зіткнувся з перешкодами через сильні зливи в середу і у вихідні після неодноразових збоїв через дощі в останні тижні.

“Це розчарування, але прогнозується висока температура, що має дозволити швидко відновити збирання врожаю”, – сказав трейдер.

«На ринку точаться дискусії про втрату якості німецької пшениці через дощі після проблем у Франції, але поки що зарано робити реалістичні оцінки збитків Німеччини».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!