Пшениця в ЄС отримала підтримку завдяки сильному міжнародному попиту

Джерело:  Oilword
евро

Європейська пшениця зросла більш ніж на 1% у середу, оскільки падіння цін останніми тижнями залучило сильний міжнародний попит, але трейдери відзначили, що європейська пшениця все ще надто дорога на міжнародних тендерах.

Вересневі ф’ючерси на продовольчу пшеницю на паризькій біржі Euronext закрилися на 1,1% вище, до 223,50 євро ($238,79) за метричну тонну.

Державний закупник зерна в Єгипті, Головне управління з постачання товарів (GASC), закупило у вівторок на міжнародному тендері 470 000 тонн пшениці, у тому числі 50 000 тонн болгарської пшениці, 60 000 тонн української пшениці, 180 000 тонн російської пшениці. румунської пшениці.

Проте, за словами трейдерів, ціна, за якою продавалася пшениця, є доказом конкурентоспроможності чорноморської пшениці порівняно із західною.

“Якщо ви подивіться на результати, із Західної Європи нічого не вийде. Європейські ціни мають знизитись, якщо вони хочуть конкурувати”, – сказав трейдер.

За словами трейдерів, російську пшеницю було запропоновано на тендері за найнижчою ціною, в основному через те, що на цьому тендері не було встановлено неофіційного мінімального рівня цін.

Мінімальний рівень цін було запроваджено минулого року з метою уповільнити експорт російської пшениці та знизити внутрішні ціни на борошно та хліб.

За словами європейських трейдерів, державна зернова агенція Алжиру OAIC, як вважають, закупила від 130 000 до 150 000 тонн продовольчої пшениці в ході тендеру в середу, який передбачав обмежене постачання лише в два порти.

І тут, хоч пшениця була факультативного походження, вона, швидше за все, буде імпортована з Чорноморського регіону, включаючи росію, Україну, Румунію та Болгарію, кажуть трейдери, повідомляє Рейтер.

Некомерційні учасники ринку звузили свою чисту довгу позицію щодо ф’ючерсів та опціонів на продовольчу пшеницю Euronext за тиждень до 21 червня, як показали дані, опубліковані Euronext у середу.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!