Пшениця в ЄС досягла нового двомісячного мінімуму

Джерело:  Oilworld

Європейські ціни на пшеницю у вівторок впали четверту сесію поспіль, оскільки трейдери очікували на результати тендеру на пшеницю в Єгипті та отримання більш повної картини світових поставок зі зростанням урожаю в північній півкулі.

Вересневий індекс продовольчої пшениці на паризькій біржі Euronext закрився на 0,6% нижче, до 221,00 євро за метричну тонну після падіння до 219,50 євро на попередніх торгах, ціни, що не спостерігалася з 22 квітня.

Результати єгипетського тендеру все ще очікувалися на момент закриття Euronext і трейдери повідомляли, що найнижча пропозиція free-on-board на тендері була на 60 000 тонн російської пшениці за ціною 227 доларів за метричну тонну.

Російська пропозиція, подана Оламом, була найбільш конкурентоспроможною, оскільки трейдери вважають, що неофіційна мінімальна експортна ціна росії не була реалізована в тендері.

Мінімальний рівень цін був запроваджений з минулого року у спробі уповільнити експорт російської пшениці та знизити внутрішні ціни на борошно та хліб повідомляє Рейтер.

Окремо Йорданія закупила 60 тисяч тонн продовольчої пшениці за орієнтовною ціною $256,35 за тонну, включаючи фрахт (c&f), включений у відправку у першій половині серпня, повідомили трейдери.

У Європі хвиля тепла , що розповсюджується по всьому блоку цього тижня, покращує погодні умови для фермерів на північному заході після того, як тривалі дощі затопили поля і перешкоджали зростанню рослин, але вона, на думку аналітиків, завдасть тяжких втрат літнім урожаям на південно-західній. сході.

Трейдери також очікують на звіт Міністерства сільського господарства США про посіви в п’ятницю.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!