Пшениця в Чикаго досягла максимуму за тиждень, ринки очікують новин щодо зернової угоди

Джерело:  Oilworld
пшеница деньги евро

Пшениця в Чикаго досягла максимуму за тиждень і закрилася в четвер зростанням, оскільки ринки обережно стежать за подіями в чорноморському зерновому коридорі після нової хвилі напруженості між Росією та Україною.

Кукурудза відновила позиції, втрачені на початку дня, і закрилася майже без змін після того, як новини про відміну продажів до Китаю вплинули на ціни. Ф’ючерси на сою також невеликим зростанням, незважаючи на падіння на початку сесії через очікуваний прогрес посівної в США.

Найактивніший контракт на пшеницю на товарній біржі Чикаго додав 5-1/4 цента і закрився на рівні 6,45 долара за бушель після того, як на початку сесії піднявся до найвищого рівня з 26 квітня на рівні 6,50-3/4 долар.

Кукурудза подорожчала на 1/2 цента до $5,89 за бушель, а соєві боби подорожчали на 1/4 цента до $14,17-3/4 за бушель.

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що технічний персонал із Туреччини, Росії, України та Організації Об’єднаних Націй зустрінеться у п’ятницю, щоб обговорити угоду, яка дозволить експортувати українське зерно через Чорне море.

“Ймовірно, нам доведеться чекати 23 або 24 години, перш ніж буде прийнято рішення”, – сказав Ден Сміт, старший менеджер з ризиків в американській консалтинговій компанії Top Third Ag Marketing, зазначивши, що ринок продовжує чекати, повідомляє Рейтер.

Дані уряду США показали, що експортний продаж кукурудзи в США впав до найнижчого рівня за тиждень, оскільки закордонні покупці скасували покупки, зроблені раніше цього року. Міністерство сільського господарства США повідомило, що продаж кукурудзи на експорт становив -194 600 тонн, в основному через скасування Китаєм.

Експортні продажі пшениці та сої відповідали очікуванням.

“У майбутньому ми спостерігаємо брак експорту”, – додав Сміт.

Ринки також звернули увагу на щомісячні оцінки світового сільськогосподарського попиту та пропозиції (WASDE) Міністерства сільського господарства США, які вийдуть 12 травня, в яких очікується зниження експорту.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!