Пшениця у Чикаго зросла більш ніж на 3% у понеділок

Джерело:  Oilworld
доллар

Пшениця на біржі в Чикаго зросла більш ніж на 3% у понеділок, торгуючись на найвищому рівні за кілька місяців після того, як Міністерство сільського господарства США підтвердило найбільший разовий приватний продаж Китаю цього року.

Кукурудза торгувалася трохи вище, чому сприяв сприятливий звіт про експортну інспекцію уряду США, тоді як соєві боби знизилися на 1,2%.

Найактивніший контракт на пшеницю на торговій біржі Чикаго виріс на 19-3/4 цента до $6,22-1/2 о 16:55 за Грінвічем, піднявшись до найвищої ціни з 29 серпня, коли він становив $6,28-1/ 4 за штуку. бушель.

Пшениця отримала підтримку після того, як Міністерство сільського господарства США (USDA) підтвердило приватні продажі 440 000 метричних тонн американської пшениці SRW до Китаю для постачання в 2023/24 маркетинговому році.

«Я думаю, той факт, що Китай закуповує американську м’яку червону пшеницю, а не закуповує її в Чорному морі, говорить про те, що ми нарешті починаємо бачити деякі стабільні ціни», – сказав Майк Зузоло, президент Global Commodity Analytics.

Тим часом, січневі соєві боби торгувалися зі зниженням більш ніж на 1%, або 7-1/4 цента, до $13,17-3/4, оскільки аналітики продовжували стежити за погодними умовами у потерпілій від посухи Бразилії, де прогноз дощу допомагає послабити побоювання щодо врожаю. втрати.

“Ми дізнаємося набагато більше до середини грудня, це критичний момент для американського виробництва з погляду незворотних потенційних втрат”, – сказав Сузоло, повідомляє Рейтер.

“Соєві боби слабшають через очікувані дощі в Бразилії на цьому тижні, і зараз увага ринку повертається до переконання, що ми можемо побачити рекордний урожай сої в Південній Америці”, – сказав Метт Аммерманн, менеджер з товарних ризиків StoneX.

Він додав, що врожай в інших регіонах Південної Америки, включаючи Аргентину, виглядає задовільним, тому навіть якщо у Бразилії відбудеться скорочення врожаю, запаси, ймовірно, будуть більшими.

“Кукурудза відчуває деяку слабкість соєвих бобів, у той час як пшениця підтримується надіями на збільшення експортних продажів”, – сказав Аммерман.

Кукурудза торгувалася на 2-1/2 цента вище за ціною $4,87-1/4. Це підтверджується щотижневим звітом Міністерства сільського господарства США про експортні інспекції, в якому показано, що на експорт було перевірено понад 1,2 мільйона тонн кукурудзи, що значно перевищує очікуваний діапазон 350 000–900 000 тонн.

Згідно зі звітом, показники пшениці та сої виявилися нижчими за очікування інспекцій.

У маркетинговому сезоні липень-червень 2023/24 року експорт зерна з України впав приблизно до 13,4 млн. тонн, показали дані міністерства сільського господарства в понеділок.

У міністерстві повідомили, що до 5 грудня минулого року Україна експортувала 18,3 млн. тонн зерна.

Україна експортувала у листопаді 3,86 млн. тонн зерна, у тому числі 1,3 млн. тонн пшениці та 2,4 млн. тонн кукурудзи, свідчать дані міністерства.

Українська Зернова Асоціація повідомила, що сукупний експорт зерна та олійних культур з України зріс до 4,5 млн. тонн у листопаді з 3,5 млн. тонн у жовтні, головним чином тому, що країна активно нарощує експорт через альтернативний маршрут доставки.

Уряд України очікує, що врожай зернових та олійних культур у 2023 році становитиме 79 мільйонів тонн, а експортний профіцит у 2023/24 році становитиме близько 50 мільйонів тонн.

Австралійське бюро сільськогосподарської та ресурсної економіки та наук (ABARES) підвищило прогнози щодо врожаїв пшениці, ячменю та ріпаку в країні в 2023/24 році, хоча обсяг виробництва буде значно нижчим за рекордний рівень минулого сезону. йдеться у звіті.

Цього року більш посушливі умови, пов’язані з настанням явища Ель-Ніньйо, вплинули на потенціал врожайності основних озимих зернових культур Австралії.

Очікується, що врожайність озимих, як і раніше, буде нижчою за середню через стійкі посушливі умови в ключових північних регіонах, але опади на початку жовтня покращили перспективи врожаю в деяких південних зонах, повідомив АБАРЕС.

Агентство підвищило свій прогноз виробництва пшениці в країні в 2023/24 році до 25,5 мільйонів метричних тонн з 25,4 мільйонів, прогнозованих у вересні, хоча і на 37% нижче, ніж минулого року.

Агентство ще більш різко збільшило оцінку врожаю ріпаку цього сезону до 5,5 млн тонн проти 5,2 млн тонн, що прогнозувалися раніше, але врожай буде на 33% нижчим за минулорічний сезон.

Виробництво ячменю в 2023/24 році прогнозується на рівні 10,8 млн. тонн проти прогнозу в 10,5 млн. тонн у вересні і на 24% нижче, ніж у 2022/23 році.

Збір урожаю озимих розпочався раніше і просувається швидше, ніж останніми роками, повідомив АБАРЕС.

Дощ наприкінці листопада сповільнив польові роботи в деяких частинах східної Австралії і, ймовірно, призвів до падіння якості зерна в неприбраних культурах, йдеться в повідомленні, проте додано, що очікувані грудневі опади мають дозволити фермерам завершити збирання озимих культур та обмежити ризик зниження якості.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!