Пшениця падає на 2%; кукурудза та соєві боби коливаються поблизу багаторічних мінімумів

Джерело:  Oilworld
микс

До вечора за Гринвічем, березнева пшениця торгової біржі Чикаго (CBOT) впала на 10-3/4 цента до $5,94-3/4 за бушель, але залишилася в торговому діапазоні попереднього дня.

Березневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT подешевшали на 1 цент до $4,46-3/4 за бушель, а березневі соєві боби подешевшали на 3/4 цента до $12,18 за бушель.

«Свіжі новини сьогодні значною мірою відсутні, що змушує трейдерів зосередитися на своїй схильності до ризиків. На даний момент це означає загальну слабкість, хоча ми спостерігаємо, як деякі ринки рухаються вгору», – сказав головний економіст StoneX із сировинних товарів Арлан Судерман у записці для клієнтів, повідомляє Рейтер.

Федеральна резервна система повинна була завершити дводенне засідання з питань політики ближче до закриття CBOT у середу, а трейдери також чекають на щотижневі дані щодо експортних продажів США, які мають вийти в четвер від Міністерства сільського господарства США. (Ключову ставку залишили на рівні 5,25-5,5%, – це максимум за 23 роки. ФРС не змінює її четверте засідання поспіль. Рішення було прийнято одноголосно, прим. oilworld.ru)

Пшениця CBOT впала, оскільки ф’ючерси на пшеницю Euronext досягли контрактних мінімумів під тиском млявого експортного попиту та жорсткої конкуренції з боку російських постачань. У перспективі Росія збільшить площу врожаю 2024 року на 300 тисяч гектарів – до 84,5 мільйона гектарів, повідомив міністр сільського господарства країни.

Соєві боби та кукурудза виросли у вівторок після досягнення дво- та трирічного мінімуму відповідно за підтримки ралі сирої нафти та покриття інвесторами, які мають велику коротку позицію.

Ринки нафти та інших сировинних товарів опинилися під тиском у середу після того, як дані показали, що виробнича активність Китаю у січні скорочується четвертий місяць поспіль.

Невизначеність щодо китайського імпорту посилила ціновий тиск через сприятливі перспективи врожаю в Південній Америці, яка конкурує зі Сполученими Штатами на експортних ринках.

У Rabobank заявили, що “опади, що підвищують врожайність в Південній Америці (кукурудзи і сої), перешкоди з боку попиту в Китаї і хороші перспективи виробництва пшениці в США і Росії” чинять тиск на ціни.

Управління енергетичної інформації США повідомило, що щотижневе виробництво етанолу на основі кукурудзи зросло за останній тиждень до 991 000 барелів на день, тоді як запаси впали до 24,270 мільйонів барелів, що є тритижневим мінімумом.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!