Пшениця на торговій біржі Чикаго подорожчала більш ніж на 3% у вівторок

Джерело:  Oilword
доллар

Пшениця на торговій біржі Чикаго подорожчала більш ніж на 3% у вівторок, оскільки ринок відреагував на потенційні проблеми з маршрутами судноплавства в Чорному морі.

Ціни на соєві боби трохи знизилися після того, як у вихідні в Південній Америці пройшли дощі, а ціни на кукурудзу зміцнилися після зростання цін на нафту на початку торгів.

До 17.00 за Грінвічем, найактивніший контракт на пшеницю на торговій біржі Чикаго (CBOT) зріс на 19 центів, або 3,1%, до $6,35-1/4, найвищої ціни з 8 грудня.

Війна “в Україні, здається, трохи загострюється”, – сказав Лейн Акре, економіст ProFarmer. «Тому я думаю, що є невеликий ризик при вході на ринок», повідомляє Рейтер.

У вівторок та протягом усього тижня між різдвяними та новорічними святами очікувався невеликий обсяг торгів на сировинних ринках.

Найактивніший контракт на соєві боби знизився на 3/4 цента до $13,05-1/2 за бушель, а контракт на кукурудзу зріс на 4-1/4 цента до $4,77-1/4 за бушель.

Ціни на соєві боби впали після того, як у вихідні у Бразилії та Аргентині випали такі необхідні дощі, що послабило побоювання з приводу того, як посуха може загрожувати виробництву сільськогосподарських культур.

«Протягом наступних кількох тижнів ми, ймовірно, побачимо хороші дощі, тому сьогодні вони безумовно не на користь бугаїв», – сказав Акре.

Тим часом ціни на сиру нафту зросли у вівторок, чому сприяли розбіжності на Близькому Сході та оптимізм інвесторів з приводу того, що Федеральна резервна система США незабаром почне знижувати відсоткові ставки, стимулюючи глобальне економічне зростання та попит на пальне.

Стрибок цін на нафту допоміг підтримати кукурудзу, враховуючи роль цієї культури як сировину для виробництва етанолу та використання соєвої олії у біодизельному паливі.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!