Пшениця Euronext відновлюється з контрактних мінімумів

Джерело:  Oilworld
евро

Ф’ючерси на пшеницю Euronext виросли в п’ятницю, технічно відскочивши від контрактних мінімумів, але трейдери заявили, що дешевші російські постачання продовжують послаблювати експортні настрої.

Березнева пшениця на паризькій біржі Euronext подорожчала на 2,1% до 209,50 євро ($225,88) за метричну тонну до 17:00 за Грінвічем. У четвер він встановив мінімум контракту на рівні 204,25 євро, що також є найнижчою ціною першого місяця майже за п’ять місяців.

Відкладені позиції щодо Euronext продемонстрували помірніше зростання.

«Після різкого падіння цін сталося деяке закриття коротких позицій. Ринкові індикатори виглядали дуже перепроданими», – сказав один із “ф’ючерсних дилерів”., повідомляє Рейтер

Чиказька пшениця зросла приблизно на 2% після досягнення тритижневого мінімуму у четвер.

Цього тижня європейський ринок, як і раніше, був зосереджений на падінні цін на російський експорт, що затьмарило перспективи експорту.

«Загальний настрій ринку залишається ведмежим, оскільки російські ціни цього тижня значно знизилися. Жодних нових великих тендерів оголошено не було, і очікується, що початок місячних новорічних канікул цими вихідними також знизить попит в Азії», — сказав німецький трейдер.

“Euronext має опір близько рівня 208 євро, який необхідно буде переконливо пробити, якщо ми хочемо опуститися до більш конкурентоспроможних для експорту рівнів 205-200 євро”, – додав німецький трейдер.

Деякі трейдери посилалися на ринкові чутки про те, що російська влада знизила напівофіційну мінімальну експортну ціну, при цьому дехто називав 235 доларів за тонну FOB порівняно з 250 доларами раніше.

«Це зробить російську пшеницю більш конкурентоспроможною на міжнародних тендерах, але великих тендерів на ринку немає, а російські експортні ціни для приватних продажів цього тижня все одно були близько 220 доларів за тонну або нижче», – сказав інший трейдер.

Тиск на ринок також виявили великі потоки української пшениці до Євросоюзу.

Італійські покупці придбали українську пшеницю нового врожаю із вмістом протеїну 11% за ціною від 205 до 210 євро за тонну, включаючи доставку залізничним або автомобільним транспортом у серпні/вересні, повідомив другий трейдер.

Дані щодо експорту та імпорту зерна в ЄС не будуть опубліковані на цьому тижні через технічну проблему, що зберігається, повідомила в п’ятницю Єврокомісія.

Через цю проблему щотижневі дані вже були відкладені з вівторка.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!