Пшениця досягла тримісячного мінімуму, соя – двотижневого мінімуму перед звітом про врожай у США

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на пшеницю на торговій біржі Чикаго в п’ятницю досягли найнижчої ціни за більш ніж три місяці, а ф’ючерси на соєві боби виросли з двотижневого мінімуму, оскільки трейдери чекали оновлених даних по врожаю в США.

Торги були нестабільними та млявими в очікуванні публікації 12 вересня в США щомісячного звіту про світовий попит та пропозицію сільськогосподарської продукції.

“Це всього лише проста консолідація, яка відбувається напередодні звіту WASDE наступного вівторка”, – сказав Карл Сетцер, керівник дослідження брокерських компаній Mid-Co Commodities.

«Коли ми маємо звіти WASDE на початку тижня, ви, як правило, бачите — у четвер і п’ятницю заздалегідь — консолідацію та зміцнення позицій», повідомляє Рейтер.

Найбільш активні ф’ючерси на пшеницю завершилися зниженням на 4 центи до $5,95-3/4 за бушель. Раніше контракт упав до $5,90-1/2, найнижчої ціни з 31 травня.

На думку аналітиків, над ринком нависла “слабкість попиту” на постачання із США за кордон. Трейдери також оцінили поточні зусилля щодо збереження експорту з України.

Соєві боби CBOT ф’ючерси закрилися зростанням на 3-1/2 цента до $13,63 за бушель після досягнення найнижчого рівня з 23 серпня на рівні $13,52-1/2. Ціна на кукурудзу впала на 2-1/2 центи до $4,83-3/4 за бушель.

Очікування великих поставок з Південної Америки обмежили зростання ф’ючерсів на сою, оскільки трейдери чекали чіткішої картини майбутнього врожаю в США, кажуть аналітики.

Зернова біржа Буенос-Айреса в четвер прогнозує врожай сої в Аргентині в 2023/2024 році на рівні 50 мільйонів метричних тонн, що вдвічі перевищує минулорічний рівень, а також відновлення виробництва кукурудзи.

“Тиск (на ціни CBOT) був частково викликаний поліпшенням прогнозів погоди в США та оптимістичними прогнозами врожаю в Південній Америці”, – йдеться у повідомленні брокерської компанії Copenhagen Merchants, повідомляє Рейтер.

За словами брокерів, нещодавно Китай закупив бразильські соєві боби з постачанням у жовтні та листопаді.

Проте уряд США в п’ятницю заявив, що експортери продали 121 000 тонн американської сої до Китаю для постачання в 2023/24 маркетинговому році. Щотижневий експортний продаж сої зі США в 2023/24 році становив 1,78 мільйона метричних тонн за тиждень, що закінчився 31 серпня, що в межах оцінок від 1,4 до 2 мільйонів метричних тонн.

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в п’ятницю показали щотижневе падіння, відірвавшись від тритижневого зростання поспіль, на тлі слабкості конкуруючих рослинних олій та очікувань вищих кінцевих запасів у серпні.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у листопаді на Малайзійській біржі деривативів Бурси втратив 6 рінггітів, або 0,16 %, і закрився на позначці 3826 рінггітів ($818,57) за метричну тонну, що є найнижчою ціною закриття майже за 4 тижня.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!