Призначення в уряді відкладаються, але названо кандидата у міністри агрополітики

Джерело:  NV.ua
Мінагрополітики

Верховна Рада поточного тижня планує займатися лише одним кадровим питанням — заповненням посад суддів Конституційного Суду. Призначати міністрів агрополітики та інфраструктури зараз не планують.

Про це NV повідомили одразу два джерела у фракції партії «Слуга народу» (СН).

Станом на зараз, як розповіли представники президентської політсили, обговорюється лише ідея, що квазіміністерство, яким керував Олександр Кубраков, розділять на два: відомство, яке займеться розвитком громад та територій, та Мінінфраструктури.

Як зазначило одне з джерел, на посаду міністра з розвитку громад та територій планується призначити В’ячеслава Негоду, керівника Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад, а на посаду міністра агрополітики — Тараса Висоцького, першого заступника міністра агрополітики, який зараз тимчасово керує відомством.

«Але це відбудеться пізніше, — пояснив співрозмовник. — Цього тижня ми плануємо лише призначення одного судді Конституційного Суду». Сьогодні, як зазначили обидва джерела редакції, це питання мало вирішитись під час наради з Президентом.

Зазначається, що Тарас Висоцький є підозрюваним у справі НАБУ та САП щодо розтрати понад 62 млн грн під час закупівлі продуктів, хоча саме Мінагрополітики заперечувало збитки або отримання неправомірної вигоди у справі, яка інкримінується цьому чиновнику.

«Висоцький вже мав розмову щодо цього в ОП і щодо свого призначення, і сказав, що він усе вирішить», — повідомило ще одне джерело в СН.

Наразі у владі шукають кандидатів ще на декілька міністерств: культури та інформполітики, інфраструктури, ветеранів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!