Приватні кредитні фонди виходять на світовий рівень

Джерело:  УкрАгроКонсалт
экономика
UkrAgroConsult

Світовий приватний кредит на суму 1,4 трлн доларів виходить за межі традиційних ринків США та Європи, оскільки приватні кредитори прагнуть використати прогалини в охопленні та скористатися слабким банківським апетитом, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Про це йдеться у звіті галузевої організації Global Private Capital Association (GPCA), яка представляє інтереси інвесторів, що управляють активами на суму понад 2 трлн доларів у регіонах, що розвиваються. За даними GPCA, в 2022 році компанії в Азії, Африці, Центральній і Східній Європі, на Близькому Сході та в Латинській Америці сукупно позичали найбільше боргів у приватних кредитних фірм.

За даними GPCA, приватні кредитні фонди прагнуть заповнити постійні прогалини у фінансуванні в економіках, що розвиваються. «Підприємствам середнього ринку бракує способів фінансувати свої плани розширення. В тій мірі, в якій вони можуть отримати фінансування від банків, це короткострокове фінансування», – повідомили у GPCA.

Blackstone Inc. і KKR & Co. залучили мільярди доларів для приватних кредитних фондів в Азії, наприклад, тоді як BlackRock Inc. і NBK Capital Partners є одними з кредиторів, які нещодавно закрили фонди, призначені для приватного боргу в таких країнах, як Латинська Америка та Близький Схід.

Приватне кредитування почало процвітати як клас активів після світової фінансової кризи, коли регулюючі органи обмежили банківське кредитування більш ризикованого бізнесу з високим рівнем боргу. Такі фірми, як Ares Management LLC і HPS Investment Partners LLC, стали титанами галузі, уклавши угоди з компаніями, що підтримуються приватним капіталом, у США, а згодом і в Європі.

Великі міжнародні банки з часом також стали менш активними в багатьох регіонах, що розвиваються, і місцеві банки часто мають обмежену спроможність кредитувати.

Пауло Іпен, голова кредитного бізнесу Blackstone в Європі та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, заявив, що на ринку існує прогалина для визнаних глобальних інвесторів, які повинні заповнити Азію, оскільки кредитори місцевих комерційних банків і державні ринки капіталу залишаються під тиском різких стрибків інфляції та побоюваннях щодо економічного спаду.

Можливості кредитування менш залежать від приватних інвестиційних компаній в таких місцях, як Азія та Латинська Америка, тому менша частина потоку угод – це викуп за допомогою кредитного плеча.

В травні 2022 року компанія Apollo Global Management надала 750 млн доларів першорядного забезпеченого приватного боргу для Mumbai International Airport Ltd, а Castlelake надала першочергову позику на 600 млн доларів бразильській бюджетній авіакомпанії Gol Linhas Aéreas Inteligentes.

Згідно з дослідженням GPCA, такі компанії, як BluePeak Private Capital, надали мезонінні боргові зобов’язання підприємствам середнього ринку в Африці, тоді як боргові фонди надали позики на суму до 10 млн доларів підприємствам в країнах від Саудівської Аравії до Мексики.

Існують також можливості для гравців з непрацюючими кредитами та проблемними боргами.

В 2022 році група кредиторів, включаючи Oaktree Capital Management LP і Silver Point Capital, виплатила 720 млн доларів боргу мексиканській авіакомпанії Grupo Aeroméxico. Bain Capital LP закрила фонд для особливих ситуацій в Азії на 2 млрд доларів, тоді як Apollo залучила 1,25 млрд доларів для подібної стратегії.

Позначки:, , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!