Протести в Аргентині зупинили переробку сої на всіх заводах країни

Джерело:  OleoScope
соевое масло

Об’єднання робітників в Аргентині ініціювало страйк через суперечки щодо заробітної плати, що тимчасово паралізувало роботу всіх заводів із виробництва соєвої олії, повідомляє Reuters. Наслідки страйку загрожують затримками поставок та падінням експорту з найбільшого у світі експортера соєвого борошна та олії.

Як уточнюється, страйк розпочато працівниками, які є членами профспілок SOEA та Федерації працівників олійної промисловості.

«На всіх заводах з виробництва соєвої олії в країні почався спільний страйк… через відсутність згоди в колективних переговорах із заробітної плати», — йдеться у заяві членів профспілки SOEA та Федерації працівників олійно-жирової промисловості.

За даними судноплавного агентства Nabsa, страйк торкнувся також цілої низки портів, включаючи порти найбільших аргентинських переробників, таких як Viterra Inc., Cargill Inc. та Louis Dreyfus Co.

Хоча хронічна інфляція, що перевищує 270% в Аргентині сповільнюється, офіційні дані показують, що споживчі ціни все одно зросли на 80% лише за першу половину цього року.

Аргентина – один з найбільших у світі експортних центрів переробленої сої і найбільший у світі постачальник похідних олійних насіння, що широко використовуються в різних галузях промисловості для виробництва різних товарів: від продуктів харчування до біодизеля.

Густаво Ідігорас, голова асоціації переробників Ciara, яка веде переговори з робітниками, заявив, що затримка поставок коштує Аргентині приблизно $50 млн на день, а також підриває репутацію країни як надійного світового постачальника.

Оскільки переговори зайшли в глухий кут, негайного припинення страйку не передбачається.

SOEA представляє робітників у Сан-Лоренцо, портовому районі річки Парана, на частку якого припадає близько 70% поставок аргентинської сої. Федерація олійної промисловості об’єднує робітників на заводах в інших місцях на Парані та на атлантичному узбережжі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!