Проросійські сили в Європі перешкоджають вивезенню української продукції через дружні країни

Джерело:  Latifundist.com

Проросійські сили в Європі перешкоджають вивезенню української продукції через дружні країни, розповів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький на конференції EURO GRAIN HUB Exchange & Forum 2023.

«Ми цінуємо співпрацю Румунії та України. Наразі, більшість сільськогосподарських товарів йде транзитом через Румунію. Саме цей шлях дуже важливий для аграріїв України. Цей транзит стосується не лише зерна, але й продуктів переробки, таких як біопаливо, соняшникова та соєва олії», зазначив він.

Також за словами Тараса Висоцького українські аграрії розуміють, що Румунія та інші країни Європи зацікавлені в закінченні війни в Україні та повному розблокуванні портів для повноцінної роботи аграрної галузі.

«Протести та блокада вивезення української продукції через дружні країни, організовані проросійськими силами, які все ще діють у Румунії в тому числі», наголосив посадовець.

EURO GRAIN HUB Exchange & Forum –  нова регіональна платформа для ефективного спілкування, укладання контрактів в аграрному секторі, проведення дискусій з залученням фермерів, трейдерів, постачальників ресурсів, тваринницької та кормової галузі, зберігання, щоб допомогти операторам ринку зерна та олійних культур приборкати глобальну продовольчу інфляцію та зміцнити позиції України на світових ринках.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!