Прогноз виробництва рису в Таїланді на 11% перевищує минулорічний

рис

Незважаючи на деякі проблеми з повенями у вересні та жовтні, в Таїланді прогнозується збільшення загального виробництва рису у 2021-22 маркетинговому році на 11% порівняно з минулим роком, згідно зі звітом МСГ США, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на World-Grain.

У Таїланді планується зібрати 21 млн. тонн рису в порівнянні з 18,8 млн. тонн у 2020-2021 роках. У звіті наголошується, що ціни на рис-сирець у фермерських господарств мають тенденцію до зниження, що відображає загальносвітову тенденцію.

Ціни на ароматний та клейкий рис-падді значно впали у вересні, знизившись на 33% та 22%, відповідно порівняно з тим же періодом минулого року. «Відновлення цін на ароматні та клейкі сорти рису в 2020-2021 роках, а також поточні великі запаси старого врожаю рису, спричинені уповільненням внутрішнього та зовнішнього попиту, зменшили тиск на ціни на рис», – йдеться в повідомленні МСГ США.

Послаблення курсу тайського бата по відношенню до долара США у третьому кварталі 2021 року допомогло зробити тайський рис більш конкурентоспроможним на світовому ринку, але експорт постраждав через брак морських контейнерів.

Тим не менш, МСГ США прогнозує, що експорт не зміниться в порівнянні з попередньою оцінкою в липні і зросте на 2% порівняно з попереднім роком, склавши 5,8 млн. тонн.

Детальна інформація по експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, станом посівів та хід збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!