Прогноз урожаю сої у Бразилії на 2023/2024 рік знижено до 150,35 млн тонн

Джерело:  IDK
соя

Бразильські фермери зберуть урожай сої у розмірі 150,35 млн. тонн у 2023/2024 році, повідомила в четвер консалтингова агробізнес-компанія StoneX.

StoneX знову знизив оцінку виробництва сої у Бразилії, пославшись на погодні умови. Новий прогноз на 1,6% нижчий за січневий і на 4,8% нижчий за рекордний минулого року.

Враховуючи очікуване скорочення виробництва бразильської сої цього сезону, StoneX знизила прогноз експорту для найбільшого світового постачальника з 95 до 93 мільйонів тонн.

Бразильські фермери зараз збирають урожай бобів з полів.

Урожай сої в країні був посаджений ще у вересні минулого року, а поля, що вирощуються на початку сезону, показують нижчу врожайність, повідомляє StoneX.

“Однак спостерігається тенденція до підвищення врожайності, оскільки на ділянках, засіяних пізніше, клімат менш несприятливий”, – сказала аналітик зі сої StoneX Ана Луїза Лоді.

StoneX також переглянув у бік підвищення свою оцінку першого виробництва кукурудзи в Бразилії, яка тепер прогнозується на рівні 25,9 млн тонн, що на 0,4% вище за показник, опублікований на початку січня.

Але прогноз озимої кукурудзи в країні на 2023/2024 рік було знижено до 96,4 мільйона тонн, що на 0,1% менше у порівнянні з місяцем, оскільки невизначеність погоди може завдати шкоди цьому врожаю.

Загалом загальний обсяг виробництва кукурудзи оцінюється в 124,5 млн. тонн, що практично не змінилося порівняно з минулим місяцем, повідомив StoneX.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!