Прогноз: світ переорієнтується на імпорт кукурудзи зі США замість Бразилії в найближчий час

Джерело:  УкрАгроКонсалт
кукуруза
UkrAgroConsult

Згідно з даними Archer-Daniels-Midland Co., одного з найбільших у світі трейдерів зерна, світовий попит на кукурудзу повернеться до США найближчими місяцями, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Нещодавно Китай купував рекордні обсяги бразильської кукурудзи, але через низькі пропозиції в Південній Америці попит переміститься до США до липня, коли Бразилія повинна почати експортувати рекордний врожай кукурудзи другого врожаю.

«Звичайно, ми втратили частину бобового бізнесу, але кукурудза в основному буде з нами до врожаю в Бразилії», – заявив головний виконавчий директор ADM Хуан Лучано. «І США експортуватимуть багато кукурудзи, можливо, до липня».

Така зміна ситуації на світових аграрних ринках може підняти ф’ючерси на кукурудзу на Чиказькій торговій біржі, які прив’язані до пунктів доставки вздовж річкової системи США, яка бореться з низьким рівнем води та високими витратами. США традиційно були найбільшим у світі експортером кукурудзи, але в найближчі роки можуть поступитися Бразилії.

«США будуть найдешевшим і найнадійнішим постачальником, і головне питання полягає в тому, наскільки великим буде попит», – сказала Енджі Сетцер, співзасновник і партнер консалтингової компанії ConsusROI.

Аргентина стикається з однією з найсильніших посух за останні роки, а бразильський експорт кукурудзи досяг рекордних 44 млн тонн в 2022 році, але починає зменшуватися, оскільки запаси в країні закінчуються.

З липня Бразилія стабільно експортувала понад 6 млн тонн кукурудзи на місяць, але в лютому загальні поставки починають падати нижче 5 млн тонн.

Позначки:, , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!