Прогноз експорту французької пшениці підвищено на тлі невизначеності українського зернового коридору

Джерело:  УкрАгроКонсалт
пшеница
UkrAgroConsult

FranceAgriMer у середу підвищив свій прогноз щодо експорту французької м’якої пшениці за межі Європейського Союзу, який зараз оцінюється на 15% вище минулого сезону, але зазначив, що продажі залежатимуть від того, чи буде продовжено експортний коридор українського зерна, повідомляє Agriculture.com.

Поставки м’якої пшениці за межі блоку зараз оцінюються на рівні 10,1 мільйона тонн, порівняно з 10,0 мільйонами в липні, повідомляє FranceAgriMer в прогнозі пропозиції та попиту на зернові.

Франція, найбільший виробник пшениці в ЄС, зафіксувала невелике падіння виробництва цього року після посухи, але виграла від значного попиту влітку, оскільки війна в Україні порушила чорноморський експорт.

Угода про коридор, яка дозволяє Україні транспортувати зерно з Чорного моря, закінчується наприкінці листопада, і невідомо чи буде вона продовжена.

На противагу цьому, офіс знизив свій прогноз експорту французької м’якої пшениці в межах ЄС цього сезону до 7,07 мільйона тонн з 7,13 мільйона раніше, що зараз на 12% нижче, ніж у 2021/22 МР.

Також було зменшено прогноз запасів м’якої пшениці у Франції на кінець сезону до 2,13 мільйона тонн з 2,36 мільйона, прогнозованих минулого місяця, в основному через зниження оцінки врожаю, опублікованого у вівторок міністерством сільського господарства країни.

У перших прогнозах стосовно кукурудзи на 2022/23 МР FranceAgriMer оцінив кінцеві запаси у Франції в 2,01 млн тонн у порівнянні з 2,23 млн тонн наприкінці попереднього сезону.

Падіння було пов’язане з різким падінням поставок, причому очікується, що пропозиція врожаю впаде на 30% цього сезону, що переважить падіння експорту на 39% як всередині ЄС, так і за його межами.

Очікується, що врожай кукурудзи у Франції цього року буде найменшим за останні три десятиліття, оскільки надзвичайно спекотна та суха літня погода завдала шкоди посівам.

Щодо ячменю, прогнозовані кінцеві запаси на 2022/23 рр. знову були збільшені і тепер оцінюються на рівні 1,77 млн ​​тонн проти 1,66 млн тонн минулого місяця, в основному через збільшення оцінки пропозиції врожаю та подальше скорочення для прогнозування поставок за межі ЄС.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!