Продовольства вистачить і для внутрішніх потреб України, і на експорт, – Шмигаль

Джерело:  Цензор.НЕТ
Шмигаль

Українські аграрії вже намолотили майже 16,6 млн тонн зерна, найбільше в Миколаївській та Одеській областях. Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 8 серпня, синергія в роботі між бізнесом і державою дає чітке розуміння, що продовольства вистачить як для внутрішніх потреб України, так і на експорт.

“Україна й надалі буде одним із ключових гарантів глобальної продовольчої безпеки. У цьому розраховуємо на солідарність наших партнерів. По-перше, нам потрібно більше ППО, щоб краще прикрити наші порти, а особливо дунайський портовий кластер. По-друге, нам потрібні стійкі сухопутні логістичні шляхи з високою пропускною здатністю. Кожна експортована тонна зерна робить сильнішою Україну та вільний світ”, – сказав Шмигаль.

Саме тому, за його словами, підтримка аграріїв є і буде пріоритетом уряду. Насамперед це стосується доступу до пільгових кредитів та до грантів.

Як нагадав Шмигаль, за програмою “5-7-9” в січні-липні держава видала 27,6 млрд грн кредитних коштів. Загалом за всіма кредитними програмами 9,5 тис. аграрних підприємств України отримали 45,5 млрд грн банківських кредитів. Найбільше – на Вінниччині, Одещині та Київщині.

продовольства вистачить як для внутрішніх потреб України, так і на експорт. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!