Продаж російської пшениці впав на тлі рекомендацій влади не укладати контракти за поточними ринковими цінами

Джерело:  Совекон
пшениця

Обсяг укладених контрактів на продаж російської пшениці до 25 жовтня знизився до 1,6 млн. т. Це найнижче значення з початку червня, підрахували експерти центру Совекон.

Продаж продовжує скорочуватися на тлі рекомендацій влади не укладати контракти за поточними ринковими цінами, пояснюють аналітики.

«Учасники ринку пов’язують скорочення продажів з рекомендаціями мінсільгоспу росії не продавати пшеницю за поточною ринковою ціною, – випливає з повідомлення. – Раніше ЗМІ повідомляли про мінімальну рекомендовану мінсільгоспом росії ціну в $260-270/т. В останні тижні рекомендована ціна могла дещо знизитися, проте все ще залишається вищою за ринок».

У центрі зазначають, що на тлі зниження продажів ціни на пшеницю також скоротилися. До кінця минулого тижня ціна на російську пшеницю з протеїном 12,5% скоротилася на $7 до $232/т FOB, випливає з цінового моніторингу Совекону.

Експерти оцінюють експорт пшениці у жовтні в 4,2 млн т проти 4,5 млн т роком раніше.

“Зниження продажів і млявий попит з боку експортерів короткостроково продовжать чинити тиск на ціни на внутрішньому ринку”, – вважають аналітики.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!