Проблему нестачі продовольства в світі відчують уже в липні

Джерело:  AgroPortal.ua 
голод

Наслідки війни в Україні ще не до кінця відчули інші країни, оскільки це кінець сезону, і в багатьох є ще сформовані резерви зернових.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час брифінгу.

«Деякі країни, наприклад Китай, торік формували резерви значно більші, ніж у звичайні часи. В країнах Північної Африки та Близького сходу є певні запаси, але вони орієнтовані до надходжень нового врожаю», — зазначає Микола Сольський.

За його словами, якщо країни не побачать великого потоку українського зерна нового врожаю через порти з кінця липня, почнеться паніка. Зараз країни переплачують за зерно, але це не так критично, але якщо найближчим часом порти не будуть розблоковані, і не знайдуться інші логістичні шляхи експорту, в світі питання продовольства підніматиметься все більше і більше.

«Дефіцит українського зерна відобразиться глобально на всіх продуктах харчування в усіх країнах світу. Це відчують навіть ті країни, які про це ніколи не задумувалися. Якщо в європейських країнах найближчим часом м’ясо та яйце подорожчає на 20-30%, оскільки виробництво продуктів тваринництва теж залежить від зернових, заяви будуть дедалі гучніші й різкіші», — впевнений Микола Сольський.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!