Про супровід з військових кораблів для зерна з України зараз не йде активна дискусія. Це лише посилить напругу, – Кірбі

Джерело:  Цензор.НЕТ
кораблі США

США не обговорюють можливості супроводження кораблів з українським зерном у Чорному морі. Про це повідомив координатор стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі.

“Про введення військових кораблів у Чорне море зараз не йде активна дискусія. Це лише посилить напругу і збільшить можливості для потенційного конфлікту між Заходом і РФ, а це не те, чого ми прагнемо. Ми хочемо, щоб зерно вийшло (з України на зовнішній ринок – ред.). Ми хочемо, щоб “зернова угода” була продовжена і, якщо коротко, будемо працювати з союзниками та партнерами, щоб знайти інші наземні або можливо річкові маршрути, якщо якісь будуть доступні”, — зазначив він.

24 липня видання The Times повідомило, що Велика Британія веде переговори з членами НАТО та іншими країнами про відправку військових кораблів в Чорне море для захисту вантажних суден, що перевозять українське зерно. За даними виданням, наразі ведуться переговори про створення так званої “коаліції” з різних країн, які можуть приєднатися до британської ініціативи.

“Коаліція охочих” буде прагнути прорвати російську блокаду за кілька тижнів, надавши “захисний коридор” з Одеси через Босфор”, — повідомило The Times. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!