Президент Узбекистану продовжив нульові ставки мит на ввезення рослинних олій та інших товарів

Джерело:  Газете.uz
подсолнечное масло

Президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв підписав указ, спрямований на забезпечення стабільності цін на основні види продовольчої продукції на споживчих ринках, повідомило джерело в уряді.

Документом до 1 січня 2025 року продовжено термін застосування нульової ставки імпортного мита за товарами, зазначеними в додатку №1 до указу президента від 31 травня 2022 року (УП-145) та указі від 23 березня.

Це харчові субпродукти великої рогатої худоби, риба, молоко, вершки, вершкове масло, яйця, банани, цитрусові, фрукти, цибуля та деякі овочі, кава, чай, рослинні олії, борошно, крупи, борошняні та макаронні вироби, води, засоби для волосся , дитячий одяг та інші (див. повний список за посиланнями).

Указом також встановлено, що протягом 2024 року нульова ставка мита застосовується при ввезенні зазначених у товарній позиції 0105 свіжих, охолоджених або заморожених м’яса та харчових субпродуктів свійської птиці (код ТН ЗЕД 0207), а також соняшникової, сафлорової та бавовняної олій та їх фракцій, нерафінованих або рафінованих, але без зміни хімічного складу (1512).

До кінця 2024 року щодо товарів, що походять з країн, торговельно-економічні відносини з якими не передбачають режим найбільшого сприяння, подвійна ставка мита не застосовується.

Урядовій комісії з питань залучення інвестицій, промислового розвитку та регулювання торгівлі доручено до 1 лютого внести в Адміністрацію президента пропозиції щодо попередження різкого зростання цін на цукор і забезпечення стабільності виробництва.

Крім того, до 1 жовтня комісія має оцінити ефективність застосовуваних пільг та підготувати пропозиції про продовження їх застосування.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!