Повну самозабезпеченість зерном передбачає новий закон Китаю

Джерело:  Зерно Он-Лайн
Китай

Перший закон Китаю про продовольчу безпеку, спрямований на досягнення «абсолютної самозабезпеченості» основними зерновими культурами, набрав чинності. Таким чином, найбільший у світі імпортер сільськогосподарської продукції має намір знизити залежність від закордонних закупівель, передає 1 червня агентство Reuters.

Закон забезпечує правову основу для існуючих вказівок Комуністичної партії місцевим органам влади та сільськогосподарській галузі щодо збільшення виробництва продуктів харчування. Це включає захист сільськогосподарських угідь від використання в інших цілях, захист генетичних ресурсів і запобігання втрат.

Поспіх із прийняттям закону про продовольчу безпеку, прийнятого лише через шість місяців після його першого читання, відображає нагальну необхідність Китаю вирішити проблеми, що стримують виробництво, такі як брак орних земель та водних ресурсів, робочої сили та нестача сільськогосподарських технологій.

Закон покладає на центральні та провінційні уряди відповідальність за включення питань продовольчої безпеки до їхніх економічних планів, а очолити реалізацію національної стратегії продовольчої безпеки наказує партії.

Хоча документ не визначає, як саме мають застосовуватися його положення, за порушення закону юридичним особам уже встановлено штраф у розмірі від 20 000 до 2 мільйонів юанів (близько 15 млн грн), повідомляє агенція.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!