Потужність виробництва біодизелю в США несуттєво знижується

Джерело:  Oilworld
биотопливо

За даними, опублікованими Управлінням енергетичної інформації США 15 серпня, станом на 1 січня 2024 року в США налічувалося 56 заводів із виробництва біодизельного палива із загальною виробничою потужністю 2,09 млрд галонів на рік.

За даними EIA, кількість заводів з виробництва біодизелю в США скоротилася на три в період з 1 січня 2023 по 1 січня 2024 року. Потужність також скоротилася на 4 мільйони галонів на рік за цей період.

Більше 70% потужностей з виробництва біодизеля в США розташовані на Середньому Заході, 14% – у регіоні узбережжя Мексиканської затоки, 9% – на Західному узбережжі та 6% – на Східному узбережжі.

За даними Управління енергетичної інформації США (EIA), опублікованими у четвер, минулого року відкрилося п’ять нових заводів з виробництва відновлюваного дизельного палива, що збільшило виробництво в США замінника дизельного палива та інших нових видів біопалива на 44% до 282 000 барелів на добу. б/д).

За даними EIA, два заводи з виробництва відновлюваного дизельного палива відкрилися на узбережжі Мексиканської затоки та на Західному узбережжі США, а один об’єкт відкрився на Східному узбережжі, внаслідок чого загальна кількість таких підприємств по країні досягла 22. Потужність Західного узбережжя на початку цього року була у два з половиною рази вище, ніж у минулому, і становила 82 000 барелів на добу.

Американські виробники палива в останні роки поспішили додати до своїх портфелів об’єкти відновлюваного дизельного палива, шукаючи способи пережити перехід від своїх продуктів на основі нафти. Відновлюване дизельне паливо дорожче у виробництві, яке виробництво та імпорт значною мірою субсидуються федеральним урядом та деякими урядами штатів.

Однак цей поспіх змусив деяких виробників біодизеля піти з ринку, оскільки біопаливо старого покоління можна використовувати тільки при змішуванні з дизельним паливом, що відновлюється, а також воно залучає менші фінансові стимули.

За даними EIA, за останній рік закрилося три заводи з виробництва біопалива – по одному на Східному узбережжі, Західному узбережжі та на Середньому Заході. Аналітики очікують, що закриється ще більше заводів із виробництва біопалива, якщо вони не отримають більшої підтримки від уряду.

Однак, за даними EIA, потужності з виробництва біодизеля практично не змінилися і становили близько 136 000 барелів на день.

Щодо виробництва етанолу, то один завод на Східному узбережжі закрився, але на узбережжі Мексиканської затоки відкрився більший об’єкт, збільшивши продуктивність на 2% до 1,18 млн барелів на добу порівняно зі 187 заводами, які працювали на початку цього року.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!