Посилення системи ППО на півдні дозволить Україні вийти на довоєнні обсяги експорту агропродукції

Джерело:  AgroPortal.ua
ППО

Україна зараз сама контролює потік суден, які здійснюють експорт агропродукції, а зерновий коридор працює краще, ніж за участі рф. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив голова ГО «Українська аграрна асамблея» Олександр Гапон.

«Виглядає точно набагато краще, ніж за «зернової угоди», в якій брала участь російська федерація. На сьогодні ми самі контролюємо той потік суден. Дуже позитивно зіграла роль укладена угода зі страховими компаніями, зокрема з «Великою п’ятіркою», на загальну страхову суму в $50 млрд. І сьогодні єдине питання, яке всіх хвилює, — це посилення протиповітряної оборони в Одеському регіоні», — сказав він.

Гапон зазначив, що у разі продовження «зернової угоди» з рф не вдалося б експортувати 7 млн т вантажів. Він нагадав, що вже перед її завершенням проходило по одному судну на тиждень, а в кращому разі — 2-3 на день.

Олександр Гапон вважає, що за умови посилення системи ППО на півдні Україна може вийти на довоєнні обсяги постачань. Він нагадав, що до повномасштабного вторгнення рф Україна в листопаді-грудні зазвичай експортувала до 7 млн т на місяць.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!