Посушливість підвищує якість австралійської пшениці навіть за падіння виробництва

Джерело:  IDK
Австралія

Посушлива погода у вегетаційний період призвела до скорочення виробництва пшениці в Австралії цього року, але більша частина врожаю має більший вміст білка, а постачання зерна нижчої якості на корм тваринам обмежене, кажуть аналітики та трейдери.

За їхніми словами, премії, отримані фермерами Австралії, другого у світі експортера пшениці, за зерно вищої якості, частково компенсують втрату доходів від меншого врожаю.

Рясні дощі у 2021 та 2022 роках дозволили Австралії зібрати рекордну кількість пшениці: торік було зібрано близько 40 мільйонів тонн. Спекотна і суха погода цього вегетаційного сезону призвела до скорочення врожаю приблизно до 25-28 мільйонів тонн.

“Загальна якість врожаю в Австралії краща, ніж те, що ми бачили в останні кілька років”, – сказав сінгапурський трейдер, чия компанія продає австралійську пшеницю в Китай і Південно-Східну Азію.

“За більш низької врожайності масштаби протеїну зазвичай кращі”, – сказав він. «Імпортери отримають продовольчу пшеницю найвищої якості».

Суха та спекотна погода сприяла збиранню врожаю, який вже зібраний більш ніж наполовину, сказав Оле Хоу із сільськогосподарської брокерської компанії IKON Commodities у Сіднеї.

За оцінками IKON, близько 60% урожаю в Австралії становитиме біла пшениця твердих сортів або вищого ґатунку із вмістом білка понад 10% порівняно з приблизно 40% минулого року.

За даними IKON, Австралія планує виробити близько 7,6 млн тонн твердої пшениці (AH) порівняно з 6,1 млн тонн у 2022 році та 7,9 млн тонн білої пшениці преміум-класу (APW), що приблизно не змінилося порівняно з минулим роком.

Виробництво менш багатої на білок стандартної пшениці (ASW), ймовірно, впаде приблизно до 7,3 мільйона тонн з 15,7 мільйона тонн, а виробництво фуражної пшениці впаде до 1,7 мільйона тонн з 4,3 мільйона тонн, йдеться в повідомленні.

За словами Хоуе, зерно з Росії, найімовірніше, замінить австралійську пшеницю нижчої якості на великих азіатських ринках, таких як В’єтнам та Таїланд.

Однак зливи в деяких частинах південно-східної Австралії цього місяця можуть погіршити якість пшениці, яку ще належить зібрати, сказав Род Бейкер з компанії Australian Crop Forecasters.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!