Посушливі умови уповільнюють зимові посівні роботи в Індії

Джерело:  IDK
рис

Сухі ґрунти уповільнюють посів озимих культур в Індії, але виробництво рису, як і раніше, оцінюється в 128 мільйонів тонн, згідно зі звітом Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) Міністерства сільського господарства США.

Вологість ґрунту страждає через нестійкий та неефективний південно-західний мусон, повідомили у ФАС. За останні роки він був одним із найнестійкіших, із сукупною кількістю опадів нижче за середній.

“Аграрії змушені доповнювати необхідний рівень вологості грунту для посіву за рахунок збільшення зрошення”, – сказали у ФАС. “Застосування зрошення полів уповільнює загальні темпи посівних робіт”.

Фермери, ймовірно, переведуть частину виробництва з водоємних культур, таких як рис та пшениця, на фуражне зерно, бобові та олійні культури. У районах, що постраждали від посухи, фермери з більшою ймовірністю залишать більше земель під паром.

Виробництво рису у розмірі 128 мільйонів тонн буде меншим, ніж 135,8 мільйона тонн, вироблених у 2022-2023 роках. Споживання оцінюється нижче – до 115 мільйонів тонн, а кінцеві запаси – на рівні 30,5 мільйонів тонн.

Навіть попри новий урожай та стриманий експортний попит, внутрішні ціни на рис у листопаді зросли до рекордно високого рівня, повідомила ФАС на спекуляціях про розмір урожаю.

“Однак очікується, що ціни залишаться стабільними найближчими місяцями, оскільки уряд забезпечить реалізацію політичних заходів щодо утримання цін під контролем під час загальних виборів у квітні-травні 2024 року”, – заявили у ФАС.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!