Посуха знизила врожай пшениці у Канаді

Джерело:  Зе
колоски

Виробництво пшениці в Канаді в сезоні 2023-2024 впало на 7% від рівня попереднього року до 31,95 млн. тонн, незважаючи на збільшення посівної площі. Дані звіту міністерства сільського господарства США (USDA) 29 січня повідомляло мережеве видання World Garin.

Очікується, що загальний обсяг виробництва пшениці буде лише на рівні середніх багаторічних значень, що з стійким попитом і пропозицією. При цьому попит на корми для тварин дещо скоротиться.

USDA повідомило, що, незважаючи на значний експорт у першій половині сезону 2023-2024, загальний обсяг експорту знизиться на 9% порівняно з аналогічним періодом минулого року. При цьому експорт м’якої пшениці збільшився на 11% рівня попереднього року.

Найбільшим покупцем м’якої канадської пшениці був Китай, який придбав за перші чотири місяці сезону 944,4 тис. тонн, на 31% менше, ніж за аналогічний період рік тому. Друге місце серед покупців м’якої пшениці зайняла Індонезія, яка закупила 700,6 тис. тонн, на 48% більше ніж рік тому.

Канада та Саудівська Аравія відновили дипломатичні відносини у травні 2023 року. В результаті експорт розпочався твердої пшениці до Саудівської Аравії. Частина пшениці із Саудівської Аравії вирушила транзитом до Індії.

Імпорт зріс на 26% через зниження внутрішніх постачань. Прогнозується, що імпорт до кінця сезону зросте на 5%. USDA повідомляє, що майже 100% імпорту пшениці надійшло до Канади зі США.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!