Посуха знищила врожай кукурудзи у Зімбабве

Джерело:  Feedlot

Згідно зі звітом Іноземної сільськогосподарської служби (ФАС) США, виробництво кукурудзи в Зімбабве в 2024-25 маркетинговому році впаде на 60% через екстремальну посуху, пов’язану з погодним явищем Ель-Ніньйо.

Масштабне зниження порівняно з попереднім роком, яке спонукало президента Зімбабве Еммерсона Дамбудзо оголосити «стан катастрофи», є результатом того, що більше половини посівних площ Зімбабве було знищено посухою, йдеться у доповіді. Цього року обсяг виробництва прогнозується на рівні 635 тисяч тонн порівняно з 1,5 мільйонами у 2023-2024 роках.

Внутрішнє споживання прогнозується на рівні 1,9 млн. тонн. У зв’язку з цим, на думку FAS, Зімбабве доведеться імпортувати понад 1 мільйон тонн кукурудзи, щоб задовольнити місцевий попит.

“Оскільки інші країни-виробники кукурудзи в регіоні, включаючи Південну Африку, Замбію та Малаві, також постраждали від посухи, Зімбабве доведеться постачати частину кукурудзи на світовий ринок”, – заявили у ФАС.

Уряд Зімбабве заявив, що планує отримувати кукурудзу за підтримки приватних млинів з Бразилії, Аргентини, росії та США.

Хоча Рада з маркетингу зерна Зімбабве зобов’язана підтримувати мінімальний стратегічний запас 500 000 тонн зерна, яке в основному складається з кукурудзи, ФАС прогнозує, що в 2024-25 роках запаси скоротяться до 150 000 тонн.

Кукурудза є основним продуктом харчування та найважливішою сільськогосподарською культурою в Зімбабве. Більше 90% виробництва кукурудзи в країні припадає на дрібних фермерів, які повністю залежать від кількості опадів, що живлять урожай.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!