Посуха у районі Панамського каналу створила проблеми для перевізників зерна

Джерело:  Finam
Панамский канал

Вантажовідправники, які перевозять зерно з району Мексиканської затоки до Азії, використовують довші маршрути і більше платять за фрахт, щоб уникнути заторів і рекордно високих транзитних зборів у Панамському каналі, що постраждав від посухи, пише Reuters.

Перебої в судноплавстві по одному з головних морських торгових маршрутів світу відбуваються в піковий сезон для експорту сільгосппродукції зі США, а вищі витрати загрожують знизити попит на американські постачання кукурудзи та сої, які останніми роками вже поступилися ринком Бразилії.

Судам, що перевозять урожай, доводиться чекати до трьох тижнів, щоб пройти через канал, оскільки контейнеровози та інші судна, які курсують за регулярнішим графіком, займають деякі доступні транзитні місця.

На думку аналітиків, обмеження можуть продовжувати перешкоджати постачанню зерна і в 2024 році, доти, коли сезон дощів у регіоні може почати поповнювати резервуари та нормалізувати перевезення у квітні чи травні.

Цієї осені адміністрація Панамського каналу обмежила транзитний прохід суден, оскільки сильна посуха обмежила запаси води, необхідні для роботи системи шлюзів. Джей О’Ніл, власник HJ O’Neil Commodity Consulting, сказав, що нинішні збої не схожі на жодні, які він бачив за 50 років моніторингу глобальних морських перевезень.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!