Посуха у Мексиці підвищує попит на імпорт зерна

Джерело:  Зерно Он-Лайн
засуха

Збирання врожаю озимих культур у Мексиці йде на повний хід, але на прогнози виробництва серйозно вплинули надзвичайно посушливі погодні умови, що призвело до скорочення посівних площ як пшениці, так і кукурудзи, а також різкого зниження врожайності.

Практично всі площі посівів пшениці в Мексиці зрошуються, і достатній рівень води в греблях необхідний для стимулювання посіву в період з листопада до лютого та забезпечення достатньої кількості води для зрошення та підтримки очікуваної врожайності до збирання врожаю. Але посуха цього сезону забезпечила низький рівень води у водосховищах для поливу врожаю.

Виробництво кукурудзи також постраждало через багаторічну посуху: FAS USDA прогнозує загальний обсяг виробництва у 2023-24 роках на рівні 23,3 млн тонн, що на 17% нижче рекордного врожаю попереднього сезону в 28,1 млн тонн.

У Мексиці є два врожаї кукурудзи, близько 70% врожаю якого виробляється в літньому циклі, який садиться з квітня до серпня і збирається з жовтня до січня. Залишок у 30% становить озима кукурудза, яку висівають у листопаді, грудні та січні, а збирають із квітня по липень.

Зниження оцінки виробництва відображає офіційні урядові дані, які показали зниження посівних та збиральних площ через низьку вологість ґрунту на початку сезону та недостатнє постачання зрошувальної води, пошкодження врожаю через шкідників та хвороб, а також нижчу, ніж очікувалося, врожайність на більшій частини території країни.

Погода, що встановилася на півдні Мексики з початку січня, викликає також серйозне занепокоєння місцевих виробників кави. Більшість із них оцінює можливе зниження виробництва зерна на 30%. Вже нині відсутність дощів негативно впливає на 80% кавових плантацій.

Дослідження показують, що щонайменше 170 тисяч гектарів сільськогосподарських територій можуть відчути на собі наслідки посухи.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!