Постачання кукурудзи з Індії скорочуються через високий внутрішній попит

Джерело:  IDK
кукурудза

Високий внутрішній попит скорочує постачання кукурудзи з Індії, при цьому споживання країни інгредієнта для кормів для тварин зростає до 2 мільйонів метричних тонн на рік, повідомив старший виконавчий директор глобальної торгової фірми Луї Дрейфус.

Індія була ключовим експортером кукурудзи в Азії, забезпечуючи покупців у Південно-Східній Азії, але останніми роками поставки скоротилися на тлі зростання місцевого споживання.

“Баланс кукурудзи в Індії дуже напружений”, – сказав Reuters Гаріма Джайн, заступник генерального директора та керівник відділу зерна в Індії компанії Луї Дрейфус.

«Щоб задовольнити внутрішній попит на м’ясо птиці, крохмаль, а тепер і на етанол, виробництво кукурудзи в Індії має збільшуватись як мінімум на 6-8% на рік, що становить від 1,5 до 2 мільйонів тонн на рік. Враховуючи середню врожайність близько 3 тонн з гектара, нам потрібно або збільшити врожайність або посівні площі».

Експорт кукурудзи з Індії практично зупинився з грудня через зростання місцевих цін на тлі високого попиту з боку птахівництва та промисловості з виробництва етанолу, внаслідок чого постачання з країни стали дорожчими, ніж постачання від конкурентів, за даними чотирьох експортерів минулого тижня.

Щодо постачання пшениці до Індії, Джайн сказав, що запаси в країні перевищують буферні норми уряду, хоча останніми роками запаси знизилися.

Індія заборонила експорт пшениці з 2022 року і на ринку ходять розмови про те, що країна звертається до імпорту для задоволення внутрішнього попиту.

Проте раніше цього місяця міністр торгівлі Індії заявив, що країна не планує імпортувати пшеницю.

Запаси пшениці на державних складах станом на 1 січня становили 16,47 млн. тонн, що є найнижчим показником з 2017 року.

«Міністр продовольства підрахував і вони сказали, що врожай пшениці в Індії складе 114 мільйонів тонн. Таким чином, з огляду на це ми знаходимося в дуже зручній позиції», — сказала вона в кулуарах конференції з сировинних товарів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!