Постачання французької пшениці до Китаю затримуються

Джерело:  Feedlot
Китай

За інформацією європейських трейдерів, відвантаження кількох партій французької пшениці, яке мало бути відправлено до Китаю в грудні ц.р., було перенесено на березень 2024 р., що сприяло зниженню цін на зернову культуру до дворічного мінімуму, за оцінками європейських трейдерів, повідомляє Reuters.

Вважається, що за останні місяці китайські імпортери забронювали близько 2-2,5 млн. тонн французької пшениці для постачання в період з грудня 2023 р. по березень 2024 р., що є бажаним обсягом продажів для Франції, яка зіткнулася з жорсткою конкуренцією з боку експортерів дешевого чорноморського зерна.

На прохання покупців експортери погодилися перенести частину вантажів, запланованих на грудень. Зокрема, від трьох до семи партій було перенесено на березень. Очікується, що постачання пшениці з Франції до КНР не припиниться, але може бути меншим, ніж очікувалося.

За словами трейдерів, поки що незрозуміло, чому імпортери вимагали відстрочки поставки. Водночас китайські імпортери також забронювали велику кількість австралійської та американської пшениці на тлі проблем із власним зерновим врожаєм. У зв’язку з цим деякі трейдери очікують, що найближчим часом буде більше затримок французьких поставок, ніж продажів, на тлі того, що австралійська та американська пшениця поки що дешевша.

Також наголошується, що на тлі уповільнення попиту Китаю на французьку пшеницю ф’ючерси на неї за результатами торгів 27 листопада на біржі Euronext продовжили дешевшати і становили 213 (-6) євро/т.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!