Посіви сої в Аргентині, як і раніше, стикаються із посухою

Джерело:  Oilworld
соя

Опадів протягом останніх днів було недостатньо для успішного посіву соєвих бобів після тривалої посухи в основних сільськогосподарських районах Аргентини, повідомила зернова біржа Буенос-Айреса (BdeC).

Аргентина є провідним світовим експортером переробленої сої, але її зазвичай зелені рівнини Пампи постраждали від історичної посухи, яка заважає багатьом фермерам засівати свої поля.

“Незважаючи на деякі дощі, зафіксовані минулої п’ятниці в центрі сільськогосподарського району, опади, як і раніше, є непослідовними та недостатніми”, – йдеться у щотижневому звіті.

Згідно зі звітом біржі, станом на середу фермери засіяли 50,8% із 16,7 млн га, запланованих під сою 22/23, що на 14,2 процентних пункти менше, ніж минулого року.

Зернова біржа додала, що в основній сільськогосподарській зоні країни посівні площі відстали від торішнього циклу на 20-22,3 процентних пункти. Чим довше відкладається посадка, тим менша ймовірність отримання врожаю.

Що стосується циклу 2022/23 для кукурудзи, біржа повідомила, що посів був завершений на 42,6%, що на 5,1 відсоткового пункту менше, ніж у попередній кампанії. Площа посіву зернових культур, за оцінками, сягне 7,3 мільйонів гектарів.

Біржа повідомила, що стан полів дуже змінювався навіть після грудневих дощів. Аргентина є третім за величиною експортером кукурудзи у світі.

Аргентина також є ключовим світовим постачальником пшениці, але кампанія 2022/23 також постраждала від нестачі дощів та пізніх заморозків.

Біржа повідомила, що було зібрано 53,8% від посіяних 12,4 млн. тонн, що на 10 млн. тонн менше, ніж у попередньому врожаї.

Фондова біржа Росаріо в середу знову знизила свій прогноз виробництва пшениці в Аргентині до 11,5 млн. тонн через наслідки посухи.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!